Οι Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης

Οι Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης – στα βήματα ενός μύθου. Συνεστίαση του Ρ.Ο.Καλαμαριάς στις 15/4/2013

Αγαπητοί Ροταριανοί συνάδελφοι,
ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμαριάς σας προσκαλεί στην τακτική συνεστίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 και ώρα 21:00, στο THE MET HOTEL Thessaloniki 26ης Οκτωβρίου 48, με ομιλητή την κα. Χρυσούλα Κύρτση.

ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: «Οι Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης – στα βήματα ενός μύθου»

Οι “Μαγεμένες”, ή τα Είδωλα, οι Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης όπως ονομάστηκαν, βρίσκονται με τους αριθμούς 1391 -1401 στο Λούβρο. Δεν εκτίθενται όπως θα περίμενε κανείς, αλλά βρίσκονται αμπαλαρισμένες σε κάποιο από τα υπόγεια του μουσείου… ελάτε μαζί μας να γνωρίσετε το “μύθο”

Βιογραφικό σημείωμα Χρυσούλας Κύρτση
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Δράμα, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της.
Σπούδασε αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας),από όπου πήρε το πτυχίο της με Άριστα το 1996. Το θέμα της πτυχιακής της εργασίας (Το μνημείο των Μαγεμένων) αποτέλεσε και την πρώτη προσέγγιση τελειόφοιτου στο πρωτότυπο αυτό θέμα.
[list style=”orb” color=”white”]

  • Συμμετείχε στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο Δίον της Πιερίας, στην επιστημονική ομάδα του Δημήτρη Παντερμαλή, πάνω σε ευρήματα της Ρωμαϊκής περιόδου.
  • Υπήρξε εισηγήτρια σεμιναρίων σε κέντρα επιμόρφωσης της Νομαρχιακής επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης
  • Δίδαξε Ιστορία της Τέχνης σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης
  • Παρέδωσε μαθήματα Ελληνικής Γραμματείας σε φροντιστηριακό επίπεδο
  • Από το 2003 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητη φιλόλογος παραδίδοντας μαθήματα.
  • Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται κυρίως στην ελληνική μυθολογία και λειτουργεί ως επιστημονική σύμβουλος σε παραγωγές ιστορικού περιεχομένου.
  • Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικού προβληματισμού.

[/list]