Τακτική συνεστίαση στις 26/11/2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς σας προσκαλούν στην τακτική συνεστίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21:00, στο THE MET HOTEL Thessaloniki 26ης Οκτωβρίου 48, με ομιλητή τον ροταριανό, Paul Harris Fellow και επίτιμο μέλος του Ρ.Ο.ΚΑ. Δημήτρη Μπρούχο.

ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Α-ΣΤΑΣΙΑ: Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ
Ο ποιητής Δημήτρης Ι. Μπρούχος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Β’ Λύκειο Αρρένων.
Σπούδασε επικοινωνία στο Λονδίνο και διαφήμιση στη Νέα Υόρκη και ειδικεύτηκε στις Δημόσιες Σχέσεις για ΜΗ κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις Διαφημίσεις Κύρους.

Απασχολήθηκε στη HELEXPO-ΔΕΘ ως ειδικός συνεργάτης, στη Διεύθυνση Προβολής-Διεθνών Σχέσεων-Συνεδρίων.

Συνεργάστηκε με διαφημιστικές εταιρίες ως κειμενογράφος και ως συντονιστής Δημιουργικού.

Διετέλεσε Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης, με αρμοδιότητα σε θέματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Υπήρξε συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΜΕΘΕΞΙΣ-ΕΡΓΟΝ/Συνεργαζόμενοι Σύμβουλοι Επικοινωνίας, χρημάτισε Σύμβουλος Επικοινωνίας του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σύμβουλος επί τιμή σε πολιτιστικά θέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δραστηριοποιείται ως παραγωγός ελληνικής δισκογραφίας, παράλληλα με την καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιακών αλλά και ευρύτερων εκδηλώσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στα Γράμματα εμφανίστηκε το 1977 με την ποιητική συλλογή «Στο πέρασμα του χρόνου». Ακολουθούν οι συλλογές: «Σκόρπιες θύμησες» 1978, «Τα χρόνια της νιότης» 1978, «Χαμένα δειλινά» 1979, «Αθώρητες πολιτείες» 1981, «Διαδρομή ονείρου» 1983, «Νεκρό σημείο ή η έβδομη νύχτα της καταστροφής» 1985, «Ασκητική θανάτου» 1990, «Ωδίνες της νύχτας» 1993, «Νουμηνία ή ανατολικά του Παντός» 1996 και «Λουλούδια του δρόμου» 2007.
Έργα του έχουν ανθολογηθεί και μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Δημοσίευσε άρθρα με ποικίλο περιεχόμενο, κυρίως κοινωνικού προβληματισμού.
Στίχοι του μελοποιήθηκαν από γνωστούς συνθέτες (Σπύρο Βλασσόπουλο, Χρήστο Γκάρτζο, Λίνο Κόκοτο, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Χρήστο Παπαδόπουλο, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Κώστα Χατζή, Γιώργο Χατζηνάσιο κ.ά.) και ερμηνεύθηκαν από δημοφιλείς τραγουδιστές (Ελένη Αντωνιάδου, Μελίνα Ασλανίδου, Φωτεινή Δάρρα, Μελίνα Κανά, Ηλία Κλωναρίδη, Έφη Κοντού, Γιάννη Κούτρα, Χαρούλα Λαμπράκη, Μανώλη Μητσιά, Λιζέτα Νικολάου, Φίλιππο Νικολάου, Πένυ Ξενάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αντώνη Ρέμο, Κώστα Σμοκοβίτη, Δημήτρη Χρυσοχοΐδη κ.ά.).
Βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης (Β’ Βραβείο, 1994, Γ’ Βραβείο, 1997), στο οποίο συμμετείχε για πολλά χρόνια και κάποτε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής (1991, 2005).
Τιμήθηκε επανειλημμένα με χρυσό και με πλατινένιο δίσκο.

Το 2004 και το 2005 γράφει τους στίχους των τραγουδιών του α΄ και β΄ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς της ΕΤ1 «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ», του Ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη, που βραβεύεται ως η καλύτερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης.

Το 2006, η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, του ανέθεσε τη συγγραφή του λιμπρέττου – ποίησης του ορατορίου «ΠΑΥΛΟΣ: ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ», που παρουσίασε στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας στα πλαίσια των ΙΒ΄ Παυλείων και το οποίο εκδόθηκε σε βιβλίο από την Ιερά Μητρόπολη. Το 2007, του αναθέτει την έναρξη και τη λήξη του καλλιτεχνικού μέρους των ΙΓ΄ Παυλείων, όπου και παρουσιάζει την ωδή: «ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και τη μουσική μονογραφία: «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ». Το 2008, ως μόνιμος πλέον συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως, γράφει και παρουσιάζει κατά την έναρξη των ΙΔ΄ Παυλείων, την «ΕΛΕΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟ» και κατά τη λήξη, το πολυφωνικό δρώμενο: «ΑΝΕΣΤΙΟΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΓΗ». Το 2010 η ίδια, του αναθέτει τη συγγραφή ποιητικού έργου, αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα της Νάουσας (Ημαθίας) το 1822 και στους εθνομάρτυρες και νεομάρτυρές του, το οποίο τιτλοφορεί: «Ο Χαλασμός της Νάουσας, 1822 μ.Χ. ελληνική ραψωδία» και παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στις 11 Απριλίου και στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, κατά την τελετή λήξης των ΙΣΤ΄ Παυλείων στις 27 Ιουνίου.
Στα πλαίσια των ΙΣΤ’ Παυλείων επίσης, συμμετέχει στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ως εισηγητής με θέμα: «Η Τέχνη ως Χάρισμα».
Για την προσφορά του στον θεσμό των ΠΑΥΛΕΙΩΝ, τιμήθηκε με τον «Χρυσούν Σταυρόν Α΄ Τάξεως του Αποστόλου Παύλου» και με το «Χρυσούν Μετάλλιον Α΄ Τάξεως του Αποστόλου Παύλου».

Το 2006, παρουσιάζει στην Αγγλικανική Εκκλησία των Αθηνών «Άγιος Παύλος», την καντάτα: «ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΦΩΣ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3+1 ΜΑΓΟΥΣ», σε λιμπρέττο-ποίηση δική του. Κατά τη διάρκεια της τελετής, βραβεύεται με τιμητικό δίπλωμα.

Το 2007, γράφει το λιμπρέττο και τους στίχους των τραγουδιών της ροκ όπερας «ΙΠΠΟΤΑ ΦΗΡ… ΚΟΙΜΑΣΑΙ;» το οποίο ανεβάζει το «Θέατρο της Άνοιξης», στον Κεραμεικό.

Το 2008, το Πανελλήνιο Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά», του αναθέτει τη δημιουργία ενός κύκλου ποιημάτων με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων, που τιτλοφορεί «ΑΓΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» και παρουσιάζει στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας, στις 14 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού, του απονέμεται ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ το «Χρυσούν Μετάλλιον της Σουμελιώτισσας».

Το 2008 επίσης, το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ του απονέμει την ύψιστη διάκριση «το Μετάλλιον των Φίλων του Προσκοπισμού» για την πνευματική και κοινωνική προσφορά του, καθώς και για τον ύμνο της 100ετηρίδος: «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» σε στίχους και μουσική δική του.

To 2009, κατά τη διάρκεια αρχιερατικού εσπερινού στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Άργους Καλύμνου, παρουσιάζει σε απαγγελία την ποίηση του ορατορίου του «Παύλος το Σκεύος της Εκλογής», με τη συνοδεία αρχόντων μαϊστόρων πρωτοψαλτών, όπου του απονέμεται ο «Χρυσούς Σταυρός» της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τη Δωδεκανησιακή Εκκλησία.

Το 2010, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, του απονέμει την ανώτατη διάκριση τον «Χρυσούν Σταυρόν» της, για την πολιτιστική προσφορά του και ο ίδιος παρουσιάζει αποσπάσματα έργων του με τη συνοδεία χορωδίας.

Το 2011, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων του απονέμει το Μετάλλιον Υπηρεσιών προς τον Προσκοπισμό, για τη δράση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής της 100ετηρίδος του Σώματος (1910- 2010).

Το 2012 ο Δήμος της Ηρωικής πόλης Νάουσας, στην Εστία Μουσών, διοργάνωσε εκδήλωση-αφιέρωμα προς τιμήν του, στα πλαίσια της 190ης επετείου του Ολοκαυτώματος, για τα 35 χρόνια προσφοράς του στην Τέχνη, στον Πολιτισμό και την ανάδειξη του Ιστορικού Γεγονότος του Ολοκαυτώματος της Νάουσας με το έργο: «Ο Χαλασμός της Νάουσας, 1822 μ.Χ.-ελληνική ραψωδία». Κατά τη διάρκεια της τελετής, μίλησαν για τον ποιητή σημαντικές προσωπικότητες και ο Δήμαρχος της πόλης του απένειμε το Μετάλλιο της πόλης συνοδευόμενο από Τιμητικό Δίπλωμα, ενώ ο ίδιος, πλαισιωμένος από εκλεκτούς συνεργάτες του, παρουσίασε αποσπάσματα από το έργο του.

Το 2012, η Ιερά Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εκ-κλησίας της Κύπρου κατά τη διάρκεια της Προεδρείας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση – αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχο, για τα 35 χρόνια παρουσίας του στα Γράμματα, Ο ποιητής, πλαισιωμένος από εκλεκτούς ερμηνευτές και βυζαντινό χορό, παρουσίασε το Ορατόριό του: «ΠΑΥΛΟΣ, ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ».
Για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, ο Μητροπολίτης Ταμασού κ.κ. Ησαίας τον ετίμησε με τον Μεγαλόσταυρο της Μητροπόλεως Ταμασού και με τιμητικό δίπλωμα.

Έλαβε πολλές ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις.

Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών και σε πλήθος άλλων κοινωνικών, φιλανθρωπικών και πνευματικών οργανώσεων.