Δελτίο τύπου της ροταριανής συνεστίασης στις 4 Μαΐου 2015 – Εισδοχή νέου μέλους

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 οι φίλοι και τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς καλωσορίσαμε το νέο μέλος μας την ροτ. Δήμητρα Αγκαθίδου, αρχιτέκτονας – διευθύντρια κατασκευαστικής εταιρίας, η οποία βασισμένη στην επαγγελματική της εμπειρία και την κοινωνική της δραστηριότητα, διαθέτει τη θέληση και τις ικανότητες να προσφέρει στις δράσεις και τα προγράμματα του Ομίλου μας.  Πρόκειται για την 5η εισδοχή μέλους στον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς για τη ροταριανή χρονιά 2014-15. Μία ακόμη άξια και δυναμική επαγγελματίας της κοινωνίας μας φέρει πλέον τη ροταριανή ιδιότητα ευτυχώντας να την έχουμε ως μέλος του Ομίλου μας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την ομιλία του ροτ. Κωνσταντίνου Μησιάλη με θέμα “Υπόγειο Πνευματικό Σύστημα Αποκομιδής Απορριμμάτων”, ο οποίος μας ενημέρωσε για ένα αυτοματοποιημένο σύστημα πνευματικής μεταφοράς των απορριμμάτων μέσω αγωγών, όπου επικρατούν κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να επιτυγχάνεται η μετακίνησή τους. Το σύστημα αποτελείται από ένα σύνολο σημειακών απορριμματοδεκτών, τα οποία ξεκινούν δύο ροές, ώστε τα οργανικά απορρίμματα να τοποθετούνται ξεχωριστά από τα ανακυκλώσιμα. Τα απορρίμματα οδηγούνται με αναρρόφηση σε ένα υπόγειο δίκτυο στεγανών, μεταλλικών σωληνώσεων, για να καταλήξουν στον κεντρικό σταθμό συλλογής εξοπλισμένο με σταθερούς συμπιεστές και containers προσωρινής αποθήκευσης.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη ροταριανή συνεστίαση στις 18 Μαΐου 2015