Πρωτοβουλία έμπρακτης συμπράστασης Κυπρίων προς αναξιοπαθούντες Έλληνες

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΗΣ 2484 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

οι αδιάσπαστοι, αδελφικοί δεσμοί μεταξύ ελλαδιτών και κυπρίων Ελλήνων, που είναι δεσμοί αίματος και εθνικού DNA υπάρχουν και είναι πάντα ισχυροί. Οι αδελφοί μας από την Κύπρο το αποδεικνύουν αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εκδήλωσης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μια από τις εκδηλώσεις αυτές εξαγγέλθηκε από τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου και αφορά την διεξαγωγή παγκύπριου εράνου στα σχολεία του νησιού για την ενίσχυση άπορων μαθητών στην Ελλάδα.

 

Από αυτές τις δράσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Κύπριοι ροταριανοί , γνωστοί εξάλλου για το υψηλό επίπεδο στο οποίο κρατούν το Ρόταρυ εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

Ο Διοικητής μας Ν. Κουζινόγλου έλαβε το παρακάτω μήνυμα από τον ροτ. Θέμη Θεμιστοκλέους, Deputy District Governor 2011-12.

 

Ο Διοικητής μου ανέθεσε να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ζητήσω να με ενημερώσετε εάν έχετε σε εξέλιξη, ή υπό σχεδιασμό προγράμματα στήριξης αναξιοπαθούντων στην περιοχή σας, και εάν θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε ενδεχόμενη ενίσχυσή τους από τους ροταριανούς της Κύπρου.

 

Θα παρακαλούσα οι απαντήσεις να είναι συγκεκριμένες, πχ αν γίνονται σε συνεργασία με κάποιον άλλο φορέα, Μητρόπολη , Δήμο, ή αυτόνομα, ποιες ανάγκες καλύπτονται, πόσα και τι είδους άτομα αφορούν και ότι άλλο σχετικό.

Νομίζω είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση συνεργασίας θα πρέπει να αναγνωρίζεται και να προβάλλεται δεόντως η συμμετοχή του Ρόταρυ.

 

Αφού παραληφθούν όλες οι προτάσεις σας, μέχρι την  Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, θα αξιολογηθούν και θα τεθούν υπόψη του Διοικητού για την τελική επιλογή.

 

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τους ροταριανούς αδελφούς μας της Κύπρου για την γενναιόφρονα χειρονομία τους.

 

 

 

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

2484 Περιφέρεια Δ.Ρ. Διοικητής 2008-2009