Τακτική συνεστίαση στις 13/2/2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς σας προσκαλούν στην τακτική συνεστίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 21:00, στο THE MET HOTEL Thessaloniki 26ης Οκτωβρίου 48, με ομιλητή τον πρόεδρο της Ιμβριακής Ένώσεως Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταματίδη Παύλο.

 

ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: 
ΙΜΒΡΟΣ: Το σήμερα και το αύριο. Τα 89 χρόνια  του Ιμβριακού ζητήματος.

Η ομιλία θα παρουσιάσει :

  • Την κατάσταση στο νησί έως και σήμερα.
  • Τις ενέργειες της Διεθνούς Κοινότητας για το Ιμβριακό Ζήτημα
  • Τον αγώνα των Ιμβριακών ενώσεων ανά τον κόσμο και τα αποτελέσματα
  • Η αγαστή συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • Οι τρέχουσες σημαντικές εξελίξεις
  • H επαναλειτουργία Ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο

 

Βιογραφικό σημείωμα ομιλητή

Γεννήθηκε στην Ίμβρο το 1964. Το 1966 με την οικογένειά του πήγε στην Κωνσταντινούπολη και το 1974 στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε σπούδασε, παντρεύτηκε, έκανε δύο παιδιά, εργάζεται και ασχολείται με τα κοινά των Ιμβρίων, αλλά και γενικότερα με τα κοινά της πόλης.

Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. Είναι Καθηγητής Φ. Αγωγής και εργάζεται στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Είναι προπονητής Basketball Α΄ Κατηγορίας και εργάστηκε σε πολλές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με το συνδιασμό «Πρωταγωνιστής» με τη Βούλα Πατουλίδου (5.000 σταυρούς). Πρόεδρος του Συλ. Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δ.Σχ. Ευόσμου και δύο θητείες εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Νομού Θεσσαλονίκης, δύο χρόνια ως μέλους του Δ.Σ. υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για θέματα Φυσικής Αγωγής, Basketball, ειδικής αγωγής, τσιγγανοπαίδων και παλιννοστούντων.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια που αφορούν το Basketball και τη Φ. Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο σε Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Έχει συμμετέχει σε πολλές ημερίδες για το Γονεϊκό κίνημα με ενεργή συμμετοχή και απόψεις για την βελτίωση των συνθηκών και εύρυθμης λειτουργίας των Σχολείων.

Από τα πρώτα του εφηβικά χρόνια ασχολείται με τα κοινά των Ιμβρίων συμμετέχοντας στα Δ.Σ. Νεολαίας σαν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος. Τα τελευταία 12 χρόνια συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης ως υπ. Δημοσίων Σχέσεων, ως Αντιπρόεδρος και σήμερα για δεύτερη τριετία ως Πρόεδρος. Έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και έχει αρθρογραφήσει σε πολλά έντυπα μέσα και κυρίως στο τριμηνιαίο περιοδικό «ΙΜΒΡΙΩΤΙΚΑ» που εκδίδει η Ένωση. Έχει μιλήσει τρεις φορές στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής για την Ίμβρο, Τένεδο, Κωνσταντινούπολη(2010, 2011, 2012). Ήταν  κεντρικός ομιλητής πολλών εκδηλώσεων που είχαν θέμα την Ίμβρο, όπως σε εκδήλωση της Νομαρχίας στο Πολ. Κέντρο Αλέξανδρος, στη Νέα Μηχανιώνα, Κουφάλια, Εύοσμο  και φυσικά στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης που διοργανώνει τακτικά ημερίδες και ομιλίες με επιμέρους θέματα των Ιμβρίων και Τενεδίων. Είναι σε διαρκή συνεννόηση με την Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο (Επίτιμο Πρόεδρο της Ι.Ε.Μ.Θ.) και το Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κύριλλο για κάθε ζήτημα που αφορά την Ίμβρο.

Συμμετείχε σε πολλές αποστολές στο Στρασβούργο, στη Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Κωνσταντινούπολη και αλλού για παραστάσεις που αφορούν το Ιμβριακό ζήτημα.

 

Για όσους θα έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο, παρέχεται δωρεάν στάθμευση στο υπόγειο parking του ξενοδοχείου, αναφέροντας στην είσοδό του ότι παρευρίσκεστε για την εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς.

Για όσους θέλουν να έρθουν αλλά δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το shuttle bus του THE MET, το οποίο έχει αφετηρία στην πλατεία Αριστοτέλους και συγκεκριμένα στη στάση του ΟΑΣΘ της οδού Μητροπόλεως. Το shuttle bus αναχωρεί στις 20:30

 

Περισσότερες πληροφορίες για το THE MET HOTEL μπορείτε να βρείτε εδώ