Δελτίο τύπου της 1ης αιμοδοτικής δράσης των ΥΠΕΡΗΡΩΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Η Τράπεζα Αίματος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς (Α.Μ. 14267) διοργάνωσε την πρώτη αιμοδοτική δράση για όσους ήθελαν να γίνουν ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ και η οποία κορυφώθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στη Μονάδα Αιμοδοσίας του Γ.Π.Ν.Θ.Ιπποκρατείο.

Στη δράση παρευρέθηκαν τόσοι πολλοί εθελοντές που επιθυμούσαν να αιμοδοτήσουν και ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός να βλέπεις και τα 6 κρεβάτια αιμοληψίας της Μονάδας Αιμοδοσίας να είναι γεμάτα σχεδόν όλη την ώρα με ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ. Το γεγονός αυτό ανάγκασε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση το προσωπικό της Μονάδας Αιμοδοσίας που αντί να σταματήσει την αιμοληψία στις 12:00, όπου είναι το κανονικό ωράριο λειτουργίας, να παρατείνει τη λειτουργία έως τις 14:00, για να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους. Δυστυχώς ο πρόσθετος χρόνος και πάλι δε μας έφτασε για να δώσουν όλοι αίμα και έτσι κάποιοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι στο Ιπποκράτειο ήρθαν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που τελικά, μετά από τον σύντομο αλλά απαραίτητο έλεγχο, τους δόθηκε η έγκριση για να αιμοδοτήσουν. Η θέληση όμως τόσο μεγάλη όπως και η στενοχώρια τους, όχι τόσο για το γεγονός ότι δε θα μπορούσαν να πάρουν μία κούπα-θερμός και ένα σακίδιο πλάτης με το διακριτικό λογότυπο των υπερηρώων όπου κάθε νέος ΥΠΕΡΗΡΩΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ έπαιρνε ως δώρο, αλλά για το ότι επιθυμούσαν μέσω της αιμοδοσίας να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. Αρκετοί εξ’αυτών, μετά και τις συμβουλές των γιατρών της Μονάδας Αιμοδοσίας, θα επανέλθουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδας για να μπουν και αυτοί στην υπερήφανη οικογένεια.

Η πρώτη αιμοδοτική δράση συγκέντρωσε σαράντα μία (41) μονάδες πολύτιμου αίματος, μερικές από τις οποίες προήλθαν από ροταριανούς και φίλους που διαμένουν στη Μυτιλήνη, τη Σύρο, τη Βέροια, τη Δράμα και θα μπορούσαμε να έχουμε και μονάδες από ροταριανούς αιμοδότες – Έλληνες του εξωτερικού, αλλά λόγω των ιδιαιτεροτήτων των εκεί Μονάδων Αιμοδοσίας δεν ήταν προς το παρόν εφικτό.

Οι ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 2η αιμοδοτική δράση και όσοι επιθυμείτε να γίνετε και εσείς ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ για τους συνανθρώπους σας δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την οικεία Μονάδα Αιμοδοσίας της περιοχής σας και να δώσετε αίμα στην Τράπεζα Αίματος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς με Αριθμό Μητρώου 14267

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο: contact@rotarykalamaria.gr