Συμμετοχή του ροτ. Στράτου Βλασακίδη ως κύριου εισηγητή στο 2ο Balkan Act

2o Balkan Act. Ένα πολλά υποσχόμενο Rotaract event, το οποίο φέτος οργανώθηκε στο Νις της Σερβίας, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου με συμμετοχή 130 Rotaractors από 7 χώρες. Ένα Rotaract event στο οποίο η ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και η ανάπτυξη συνεργατικών – διαβαλκανικών δράσεων ήταν ο αυτοσκοπός. Ένα Rotaract event στο συγκεντρώθηκε το μέλλον των Ροταριανών Ηγετών των Βαλκανίων. Νέες και νέοι Rotaractors που αγαπάνε αυτό που κάνουν, που έχουν ως οδηγό τους το «υπηρετείν υπεράνω εαυτού», που κάνουν τη δική τους «επανάσταση» για να εκσυγχρονίσουν παλαιές αντιλήψεις και πρακτικές που λειτουργούν ως βαρίδια στο Ρόταρυ και είμαι πεπεισμένος ότι θα το πετύχουν.

Απέναντι σε αυτές τις προσωπικότητες, ήμουν ο κύριος εισηγητής στο πολύωρο απογευματινό workshop της δεύτερης ημέρας, με θέμα Marketing & Public Image of Rotaract. Είχα τη μεγάλη τιμή να με επιλέξουν μεταξύ τόσων άλλων Ροταριανών από Ομίλους των Βαλκανίων για να μεταφέρω στα νέα μυαλά εμπειρίες και επαγγελματική τεχνογνωσία και αισθάνθηκα πραγματικά χρήσιμος, όταν μετά από τρεισήμισι συνεχόμενες ώρες παρουσιάσεων και συζήτησης, οι Rotaractors συνέχιζαν τις ερωτήσεις σε σημείο που αναγκάσαμε τον συντονιστή να μας διακόψει διότι είχαμε βγει αρκετά εκτός προγράμματος.

Θα ήθελα να σταθώ όμως στην Ελληνική αποστολή, η οποία ήταν δυστυχώς και η μικρότερη. H Αθανασία, ο Αντώνης και ο Λουκάς από την 2470ΠΔΡ και μέλη του Rotaract Καλαμαριάς, από την 2484ΠΔΡ έδωσαν δυναμικά το παρόν και άφησαν το στίγμα τους, όμως εάν θέλουμε πραγματικά να είμαστε κομμάτι της αναπτυσσόμενης Διαβαλκανικής Ροταριανής συνεργασίας, θα πρέπει να κατανοήσουμε τη σημασία τέτοιων events και να είμαστε εκεί όσο γίνεται περισσότεροι.

Εάν με ρωτήσετε για το ποιες ήταν οι εντυπώσεις μου, θα σας αναφέρω απλώς ότι αυτοί οι Rotaractors εάν συνεχίζουν με την ίδια αγάπη και συνεργασία θα είναι οι επόμενοι αξιωματούχοι των Ροταριανών Περιφερειών μας και όχι μόνο. Είμαι από τους τυχερούς που είδα στα μάτια τους το μέλλον του Rotary, αρκεί να είμαστε στο πλάι τους και όχι μπροστά ή πίσω τους.

Ραντεβού στο 3ο Balkan Act την Άνοιξη του 2017, το οποίο έχει ήδη θέσει υποψηφιότητα η πόλη της Baia-Mare στη Ρουμανία.

 

Στράτος Βλασακίδης
π.Πρόεδρος Ρ.Ο. Καλαμαριάς 2014-15 | Ειδικός Γραμματέας