Δελτίο τύπου διομιλική συνεστίαση Ροταριανών Ομίλων Καλαμαριάς και Ανατόλια

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε πλαίσια ροταριανής συναδέλφωσης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο TheMET η διομιλική συνεστίαση των Ροταριανών Ομίλων Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης “Ανατόλια”. Eπίσημος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Στρατηγός ε.α. Ιωάννης Ζούκας, ο οποίος ανέπτυξε το χρονικό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, μέσω της λεπτομερειακής περιγραφής των γεγονότων της εποχής, προσέφερε στους παρευρισκομένους ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δύσκολα θα βρεθούν στην Ελληνική βιβλιογραφία.

H βραδιά επίσης ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας και με αυτή την αφορμή ο γιατρός του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς, Αναστάσιος Χριστακάκης, παρουσίασε εν συντομία το τι είναι αυτή η παραλυτική ασθένεια που προσβάλλει κυρίως τα μικρά παιδια και πως το Rotary, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το ίδρυμα Bill and Melinda Gates και τη Unicef συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια για την εξάλειψή της μέσω της εκστρατείας END POLIO NOW.

Τη διομιλική συνεστίαση τίμησαν αρκετοί φίλοι των Ροταριανών Ομίλων, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Βοηθός Διοικητή της 2484 Περιφέρειας ροτ. Θεόδωρος Ασπασίδης, οι Rotaractors των Ομίλων Καλαμαριάς και Ανατόλια.

Ήταν μια βραδιά όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν τη μεταξύ τους δικτύωση, αντάλλαξαν απόψεις και τα μέλη των δύο Ροταριανών Ομίλων, οι οποίοι Όμιλοι συμμετέχουν και από κοινού στο δίκτυο ροταριανής συνεργασίας για τα Βαλκάνια με την ονομασία CFC Network, έδωσαν υπόσχεση να πραγματοποιήσουν και άλλες κοινές δράσεις και συνεστιάσεις, ώστε να αναβαθμίσουν τη συμβολή και την αποτελεσματικότητα του Rotary στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.