Δελτίο Τύπου της δράσης LIGHTING UP NOESIS TO ERADICATE POLIO

Στις 24 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας, Ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμαριάς, με τη δράση Lighting Up NOESIS to Eradicate POLIO συμμετείχε στο παγκόσμιο δίκτυο των Ροταριανών Ομίλων  όπου μέσω του φωτισμού μνημείων και συμβολικών κτηρίων μετέδωσαν το μήνυμα ότι απέχουμε ελάχιστα από το όνειρο της γενιάς μας, την εξάλειψη της μολυσματικής ασθένειας που προκαλεί παιδική παράλυση.

Παρά τις αντίξοες και ακραίες καιρικές συνθήκες, όπου την ώρα της εκδήλωσης η ταχύτητα του ανέμου ήταν 7 μποφόρ και κάτω από καταρρακτώδη βροχόπτωση, τα μέλη του Ρ.Ο.Καλαμαριάς μαζί με Ροταριανούς και Rotaractors από τους Ομίλους της πόλης της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Καβάλας, της Δράμας αλλά και του Minden της Γερμανίας, συγκεντρωθήκαμε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και φωτίσαμε το διάσημο πλανητάριό του.  Όλοι μαζί, αψηφώντας τον καιρό, μεταφέραμε από το Πλανητάριο το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη και παράλληλα τιμήσαμε τους δύο ροταριανούς συναδέλφους από τον Ρ.Ο.Κομοτηνής, οι οποίοι ξεκινώντας με τις μηχανές τους από την ομώνυμη πόλη, διέσχισαν 300 χλμ.  φέροντες λάβαρα με το μήνυμα της καμπάνιας END POLIO NOW, τερμάτισαν το 1st Ride to End Polio στο ΝΟΗΣΙΣ.

Αν και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στην εκδήλωσή μας να έχει τη διάσταση, τη διάρκεια και τη λαμπρότητα που είχαμε προγραμματίσει, το να αντικρίζεις όμως ανθρώπους – ροταριανούς συναδέλφους- που άφησαν την θαλπωρή του σπιτιού τους, που έκαναν χιλιόμετρα με συντροφιά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να είναι εκεί μαζί σου με το χαμόγελο και με όλη τη θετική τους ενέργεια κάτω από τη βροχή, σε καμία φωτογραφία και σε κανένα video δε μπορούν να αποτυπωθούν το συναίσθημα της υπερηφάνειας και η συγκινησιακή φόρτιση του να είσαι και εσύ ένας από αυτούς, μέλος της παγκόσμιας οικογένειας του Rotary.

Ως Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς, θα ήθελα να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους βρέθηκαν μαζί με τα μέλη του Ομίλου μας, και όλοι μαζί στείλαμε το μήνυμα ότι είμαστε ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας.

Θα ήθελα επίσης θερμά να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, οι οποίοι μας βοήθησαν τα μέγιστα για να γίνει αυτή η δράση πραγματικότητα. Βοήθεια που μας παρείχαν όχι μόνο τη μέρα του φωτισμού αλλά και τις μέρες που προηγήθηκαν για την προετοιμασία μας.

Ευχαριστώ θερμά τον ροταριανό συνάδελφο Χρήστο Οικονομίδη από τη Δράμα,  ο οποίος αφιέρωσε πολλές εθελοντικές ώρες εργασίας και εξοπλισμού, νίκησε τα καιρικά φαινόμενα και φώτισε το πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ. Όσοι βρέθηκαν μαζί μας έγιναν μάρτυρες της ετοιμότητας και της τεχνικής εμπειρίας του Χρήστου και ήμουν από τους ελάχιστους που ήξερα πως ότι και να γίνει ο Χρήστος θα φώτιζε το πλανητάριο.

Ευχαριστώ επίσης θερμά τον ροταριανό Δημοσθένη Ιορδανίδη και τη ροταριανή Χρύσα Τσελέπη, οι οποίοι συνόδεψαν τους μοτοσικλετιστές του 1st Ride to End Polio και έδωσαν άλλο χρώμα στην εκδήλωσή μας και μάλιστα ήταν και χορηγοί συλλεκτικών δώρων στη συνεστίαση που ακολούθησε.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους μοτοσικλετιστές του 1st Ride to End Polio, στον Πρόεδρο Γιώργο Προυσανίδη και τον Γραμματέα Γιώργο Κάλφα του Ρ.Ο.Κομοτηνής που κατάφεραν να μας πεισμώσουν και να διαγράψουμε τις λέξεις «αναβολή» και «αποτυχία» κάνοντας αυτό που για άλλους ακόμη και σήμερα φαντάζει αδύνατο. Ο φωτισμός του πλανηταρίου κατά την είσοδό τους στον προαύλιο του ΝΟΗΣΙΣ με το σύνθημα END POLIO NOW είναι η ελάχιστη τιμή που θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε.

Στράτος Βλασακίδης

Πρόεδρος Ρ.Ο. Καλαμαριάς 2014-15

 

RC Kalamaria Lighting up NOESIS to eradicate POLIO018

Στη φωτογραφία βλέπετε ανθρώπους οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές σε κάτι που ακόμη και σήμερα θεωρείται ακατόρθωτο να γίνει. Η αποτυχία ως έννοια δεν υπάρχει στο λεξικό τους. Ούτε η τρομερή καταιγίδα, ούτε η ταχύτητα ανέμου των 7BF μπόρεσαν να φέρουν στο μυαλό τους την επιλογή της ακύρωσης της εκδήλωσης.

 

RC Kalamaria Lighting up NOESIS to eradicate POLIO002

Και για όσους αναρωτιούνται… ΚΙ ΟΜΩΣ φωτίστηκε το Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ με το σήμα της καμπάνιας END POLIO NOW. Και έτσι θα έπρεπε, για να τιμήσει δύο ροταριανούς συναδέλφους που οδήγησαν τις μηχανές τους 300χλμ μέσα στη βροχή φέροντες τα σήματα END POLIO NOW.

RC Kalamaria Lighting up NOESIS to eradicate POLIO029