Επίσημη επίσκεψη του Διοικητή της 2484 Περιφέρειας στο Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς

Σε μια πανηγυρική βραδιά για τον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς, τα μέλη του μαζί με τις οικογένειές τους υποδέχτηκαν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο TheMET, τον Διοικητή της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Γιώργο Χριστοφορίδη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στους Ομίλους της Βορείου Ελλάδος.  Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά, στην οποία ο νέος Πρόεδρος του Ομίλου μας Βασίλης Κουτσουδάκης ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του για τη ροταριανή χρονιά 2015-16, όπου και είχε την τιμή να του τοποθετήσει το pin αναγνώρισης ο ίδιος ο Διοικητής της Περιφέρειάς μας.

Αν και το πρωτόκολλο αναφέρει ότι παρόντος του Διοικητή την προσευχή την αναπέμπει ο ίδιος, εντούτοις ο Διοικητής μας Γιώργος Χριστοφορίδης παραχώρησε στον πρώην Πρόεδρό μας και Βοηθό Διοικητή Γιώργο Παπαγεωργίου το δικαίωμα να την αναπέμψει. Μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση ο Γιώργος Παπαγεωργίου από το βήμα του ομιλητή μας χάρισε την αγάπη του και τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια και τη φροντίδα που έλαβε από όλους μας κατά τη διάρκεια της πολύμηνης μάχης που έδινε καθημερινά νοσηλευόμενος για να κρατηθεί στη ζωή, η οποία κρέμονταν από μια λεπτή κλωστή και από την οποία μάχη αναρρώνει με πολύ εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Εν συνεχεία το βήμα του ομιλητή έλαβε ο Διοικητής της Περιφέρειάς μας, ο οποίος και ανέλυσε με πολύ περιεκτικό και μεστό λόγο τα ιδανικά του Rotary και το πως μπορούμε με ελάχιστη αλλά αποτελεσματική προσπάθεια να βοηθήσουμε περισσότερους μέσω της συνεργασίας των Ομίλων και του Rotary Foundation. Μέσα από την ομιλία του ο Γιώργος Χριστοφορίδης μας έθεσε ερωτήματα τα οποία είμαστε πρόθυμοι να τα απαντήσουμε με πράξεις υπηρετώντας τις ανάγκες της κοινωνίας μας και των ανθρώπων που στερούνται βασικών αναγκών. Ως αντίδωρο της ομιλίας ο Πρόεδρος του Ομίλου μας παρέδωσε στον Διοικητή ένα μπουκάλι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο FIVE Olive Oil, η οποία είναι και χορηγός του μεγάλου crowdfunding project ‘FIVE END POLIO‘ με σκοπό τη χρηματική ενίσχυση για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία μας τον Όμιλό μας. Ο Διοικητής σε ενθύμημα της επίσκεψής του παρέδωσε στον Πρόεδρό μας αλλά και στον Γραμματέα του Rotaract Καλαμαριάς το λαβαράκι με το σύνθημα της χρονιάς.

Σε μια πανηγυρική βραδιά, δε θα μπορούσε να λείψει και ο καθιερωμένος εορτασμός γενεθλίων που ‘τυχαίνει’ να συμπίπτουν με τις συνεστιάσεις μας. Στο Ροταρυ συνεχώς αναφέρουμε ότι είμαστε μια οικογένεια και στον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς το αποδεικνύουμε έμπρακτα. Και αυτή την ξεχωριστή βραδιά είχαμε δύο τούρτες, μία για τον πρώην Πρόεδρό μας Γιώργο Παπαγεωργίου και μία για τον νυν Πρόεδρό μας Βασίλη Κουτσουδάκη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Βοηθό Διοικητή Κωνσταντίνο Κατάκαλο, τον Πρόεδρο του Ρ.Ο. Θεσσαλονίκης ‘Άριστα Τελείν’ Δημήτρη Αναγνώστου, τον Πρόεδρο του Ρ.Ο.Πανοράματος Γαβριήλ Τσαλιγόπουλο, τον πρώην Πρόεδρο του Ρ.Ο. Δυτικής Θεσσαλονίκης Τάσο Οικονόμου, τα μέλη του Rotaract Καλαμαριάς και ιδιαίτερα τις συζύγους μας που κόσμησαν με την παρουσία τους τη συνεστίασή μας.