Ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμαριάς θα παραδώσει τρόφιμα στην εθελοντική ομάδα “ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης”

Ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο των σχεδιασμένων δράσεων του για την Ροταριανή Χρονιά 2013 – 14, με την συνεργασία και συγχρηματοδότηση του Rotary Deutschland Gemeindienst,  με  την ευγενική υποστήριξη του κυρίου Αλέξανδρου Πηλίδη της αλυσίδας S/M «Ελληνικά Market» και μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου ροτ. Λεωνίδα Τερζήθα παραδώσει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, τρόφιμα και είδη καθαρισμού, πλέον των 2 τόνων, στην εθελοντική ομάδα “ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης”. Τα προϊόντα αυτά θα παραδοθούν σε οικογένειες που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Παρουσίαση της ομάδας “ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης”  από την εκπρόσωπό της, κυρία Κατερίνα Τσαμπά, 

Η “ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης” είναι μία ομάδα αποφασισμένων και ευαισθητοποιημένων εθελοντών πολιτών, όπου μην αντέχοντας άλλο να βλέπουμε και να ακούμε καθημερινά για υποσιτισμένα παιδάκια στα σχολεία ή για οικογένειες που λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που ζούμε όλοι λίγο πολύ, ήρθαν σε αδυναμία στήριξης της οικογένειας τους, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι γι αυτό.  Γι αυτό αρχίσαμε να μαζεύουμε τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, βιβλία, παπούτσια κ.ά. όλα σε καλή κατάσταση ) και να τα προσφέρουμε οι ίδιοι στα σπίτια τους, ώστε να κρατάμε μια επαφή μαζί τους και να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ που μπορούν να στηριχτούν … καθότι αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια & περηφάνια  & δεν επαιτούν!

 Έτσι δημιουργήθηκε η “ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης” από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους – συμπολίτες που τρέχουν καθημερινά χωρίς Σαββατοκύριακα και αργίες, ούτε γιορτές και διακοπές, να βοηθήσουν όσα περισσότερα “περιστατικά” μπορούν. Στις εκκλήσεις μας είμαστε πολύ προσεκτικοί και διασταυρώνουμε κάθε “περιστατικό” με άλλες ανάλογες ομάδες.

 Βασική αρχή μας είναι : ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ αλλά ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΤΕ! ” 

Έτσι πορευτήκαμε στο διάβα του χρόνου & σήμερα ευτυχείς “γονείς” για το έργο μας και την γέννηση της ΑΡΩΓΗΣ κλείνουμε 1,5 χρόνο και χρειαζόμαστε: Όλους όσους έχουν την διάθεση να ενώσουν τα χέρια τους μαζί με τα δικά μας & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να προσφέρουμε”!!