Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής σε παιδιά από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) σε συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του στο πλαίσιο πρωτοποριακού προγράμματος Ρομποτικής που υλοποιεί και εκπονήθηκε από το Rotaract Καλαμαριάς, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να προσεγγίσουν βιωματικά, με εργαλείο την Εκπαιδευτική Ρομποτική, τομείς όπως η μηχανική, η ηλεκτρονική, ο αυτόματος έλεγχος, οι επιστήμες των υπολογιστών, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της φυσικής.
Τα παιδιά ήρθαν σε πρώτη επαφή με τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Η πρώτη φάση του προγράμματος περιελάμβανε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσω του ομαδικού παιχνιδιού με τα εκπαιδευτικά kits και είχε διάρκεια πλέον των τριών (3ων) ωρών με τα παιδιά να δείχνουν ενθουσιασμένα και να μη θέλουν πραγματικά να τελειώσει. Την ίδια ανταπόκριση έδειξαν και οι συνοδοί των παιδιών.
Στο τέλος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων παραδόθηκε από τον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς ένα εκπαιδευτικό ρομποτικό kit LEGO® MINDSTORMS® EV3 προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό τα παιδιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην Εκπαιδευτική Ρομποτική και να πραγματοποιούν πρωτότυπες δραστηριότητες πλέον στο σπίτι τους, στο Φοίνικα Καλαμαριάς.
Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση του προσωπικού του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν σωστά και δημιουργικά το εκπαιδευτικό ρομποτικό πακέτο και θα οριστούν οι επόμενες φάσεις εκπαίδευσης των παιδιών.
Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που συνόδευσαν τα παιδιά και αντιλήφθηκαν εξαρχής ότι τα παιδιά αποκομίζουν σπουδαία οφέλη από το πρόγραμμα όπως είναι η συνεργασία, η ανάπτυξη υγειών ηγετικών ικανοτήτων, η εκπαίδευση στις επιστήμες και φυσικά η δημιουργική διασκέδαση.
Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό και τα μέλη της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την ενεργή και δυναμική συνεισφορά τους στο πρόγραμμά μας και η οποία αποτελεί μία από τις πολλές συνεργασίες που έχουμε σχεδιάσει από κοινού και για τις οποίες θα ενημερωθείτε στο μέλλον.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς, διότι από την αρχή των συζητήσεων για τον τρόπο σχεδίασης και υλοποίησης του προγράμματος ήταν δίπλα μας και παράλληλα μας χορήγησαν και το εκπαιδευτικό ρομποτικό πακέτο.