Δελτίο Τύπου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δυναμική δράση RIDE FOR POLIO

To RIDE FOR POLIO, η fundraising περιπέτεια η οποία ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα, διασχίζοντας τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και την Ευρωπαϊκή Τουρκία, η οποία είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και να υποστηρίξει την τελική επίθεση κατά της πολιομυελίτιδας. Μία δράση που οργανώθηκε από τους Ροταριανούς Ομίλους της Κομοτηνής και της Καλαμαριάς με τη χορηγική υποστήριξη της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας και την υποστήριξη του Ελληνικού Chapter του International Fellowship of Motorcycling Rotarians.

Τέσσερις αναβάτες από τους Ροταριανούς Ομίλους Κομοτηνής και Μυτιλήνης και μια ομάδα υποστήριξης τριών ροταριανών από τον Όμιλο Καλαμαριάς, διένυσαν 3.040 χιλιόμετρα, σε έξι ημέρες, διασχίζοντας πέντε χώρες, σε συνθήκες θερμοκρασίας από 12 έως 34 βαθμούς Κελσίου, με δυνατή βροχή αλλά και έντονη ηλιοφάνεια, φτάνοντας στα όρια την φυσική αλλά και ψυχολογική κατάστασή τους, έχοντας όμως αφοσιωθεί στον σκοπό της δράσης. Σε τεχνικό επίπεδο είχαν υπολογιστεί οι δυσκολίες, αλλά όταν βρίσκεσαι στο δρόμο, ο συντελεστής επικινδυνότητας είναι αυξημένος, ειδικά όταν ο χρόνος άφιξης στον επόμενο σταθμό πίεζε αφόρητα. «Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι δεν πάμε μια καθημερινή βόλτα με μηχανές. Θέσαμε ένα στοίχημα με τους χορηγούς μας και έπρεπε να το κερδίσουμε. Και το κερδίσαμε!» – αναφέρει ο τέως Πρόεδρος του Ρ.Ο.Καλαμαριάς, Στράτος Βλασακίδης. Σε κάθε πόλη οι τοπικοί Ροταριανοί Όμιλοι οργάνωσαν και μια διαφορετική εκδήλωση, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. «Εάν θέλετε να σας μεταφέρω την εμπειρία μου και τις εντυπώσεις για το τι έγινε στο RIDE FOR POLIO αυτές τις έξι ημέρες, θα χρειαστώ άλλες τόσες για να σας τα εξιστορώ» – ήταν τα λόγια του Βοηθού Διοικητή και τέως Προέδρου του Ρ.Ο.Κομοτηνής, Γιώργου Προυσανίδη.

Καταγράφοντας τις εντυπώσεις των υπολοίπων μελών της ομάδας, απλά θα αναφέρουμε ότι ο ροτ. Γιώργος Κάλφας, Πρόεδρος του Ελληνικού Chapter του IFMR, έχει ήδη αρχίσει την διαδικασία συντονισμού με τους υπολοίπους προέδρους των IFMR στην Ευρώπη για την οργάνωση ενός μεγαλύτερου και πολυεθνικού RIDE FOR POLIO, ενώ ο Πρόεδρος του Ρ.Ο.Καλαμαριάς Θεολόγος Ευθυμιάδης έχει ακόμη και σήμερα ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του διότι ήταν πίσω από το τιμόνι του καλύτερου οχήματος υποστήριξης αποστολών, του Hilux Double Cab της TOYOTA. Η μαγεία του Ρόταρυ είναι να συναντάς για πρώτη φορά ροταριανούς συναδέλφους όπως το Λευτέρη Χαβραλή και τη σύζυγό του Μαρία από τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης και να τους αισθάνεσαι σα να τους γνωρίζεις μια ζωή. Με την πολύτιμη οδηγική τους εμπειρία βοήθησαν την ομάδα ακόμη και όταν οι συνθήκες ήταν επικίνδυνες. Ήδη ο Λευτέρης έκανε τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο στη μηχανή του και αναμένει υπομονετικά για το πότε θα οργανώσουμε το επόμενο RIDE. Όσο για τον γιατρό της ομάδα τον Τάσο Χριστακάκη, τον ευχαριστούμε που μας κράτησε υγείες και ήδη στις 7 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την τιμή να τον καλωσορίσουμε ως νέο μέλος στον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς.

Το RIDE FOR POLIO σε έξι ημέρες ένωσε Ροταριανούς από πέντε χώρες με μια αλυσίδα συνεργασίας και παγκόσμιας κατανόησης. Μία αλυσίδα ενισχυμένη με την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η οποία δημιούργησε μία πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των χωρών αυτών Χάρη στη βοήθεια των Ροταριανών συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 127GB αρχεία videos και 62GB φωτογραφιών, τα οποία χρηματοδότησαν 17.180 εμβόλια ατά της πολιομυελίτιδας. Το πιο σημαντικό όμως που απέφερε η δράση RIDE FOR POLIO είναι η διαπίστωση ότι η γειτονιά των Βαλκανίων όπου οι Ροταριανοί υπηρετούν υπεράνω εαυτού, είναι μια γειτονιά που όταν οι άνθρωποι και τα κράτη δουλέψουν μαζί, μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο.

Εάν θέλαμε να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της δράσης του RIDE FOR POLIO σε επίπεδο Δημόσιας Εικόνας, θα λέγαμε ότι όχι μόνο εκπλήρωσε τους αρχικούς της στόχους, δηλαδή το να αποδείξει ότι η Ροταριανή Περιφέρεια 2484 διαθέτει τη δυναμική και την τεχνογνωσία για να πραγματοποιήσει μια διεθνή δράση με ισχυρό αντίκτυπο και αποδοχή, αλλά σύμφωνα και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Εικόνας της Ζώνης 20Β, Gunes Ertas, ο οποίος ήρθε ειδικά για το RIDE FOR POLIO από τη Σμύρνη στην Κωνσταντινούπολη, το RIDE FOR POLIO ήταν ένα υπόδειγμα προώθησης της ροταριανής δημόσιας εικόνας και το οποίο θα έχει την ιδιαίτερη χαρά να το συμπεριλάβει ως πρότυπο δράσης στην Αττάλεια, στο Ινστιτούτο της Ζώνης 20Β για τη Δημόσια Εικόνα.