Ομιλία του εισ. Προέδρου 2014-15 Στράτου Βλασακίδη κατά την Αλλαγή Ηγεσίας του Ομίλου

Καλώς ήρθατε. Σας ευχαριστώ που κοσμείτε με την παρουσία σας τη σημερινή μας βραδιά.
Κατά το ροταριανό πρωτόκολλο στη διαδικασία Αλλαγής Ηγεσίας γίνεται απολογισμός της ροταριανής χρονιάς που ολοκληρώνεται και είθισται ο εισερχόμενος Πρόεδρος να προβαίνει σε προγραμματικές δηλώσεις. Επειδή τα τελευταία χρόνια στον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς προσαρμόζουμε τις διαδικασίες μας λαμβάνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας, στη σημερινή βραδιά δεν θα ακούσετε τίποτε άλλο παρά ευχαριστίες που όντας μέλη ενός παγκόσμιου δικτύου ανθρώπων μας δίνεται η δύναμη να προσφέρουμε υπεράνω εαυτού. Το Ρόταρυ είναι τρόπος ζωής για μια ζωή. Είτε είμαστε επιχειρηματίες, είτε είμαστε επαγγελματίες-ηγέτες στον τομέα του ο καθένας, είμαστε και εθελοντές, οι οποίοι προσφέρουμε χρήμα, τεχνογνωσία, μα πάνω απ’ όλα τον πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειές μας και τις εργασίες μας, υπηρετώντας ποικίλα ανθρωπιστικά προγράμματα.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να εκφράσω μέσα από τον ήχο της φωνής μου τη λέξη ευχαριστώ στους συναδέλφους του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς, οι οποίοι με αξίωσαν να Προεδρεύσω τη φετινή ροταριανή χρονιά, καθοδηγώντας τον Όμιλο προς την πλήρωση των αναγκών της κοινότητάς μας.
Τον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς υπηρέτησαν Πρόεδροι που τον παρέλαβαν σε δύσκολες στιγμές και τον οδήγησαν στο να αποτελεί πρότυπο λειτουργίας. Πρόεδροι που προτίμησαν να μην βγάλουν μεγαλεπίβολους λόγους, αλλά να σιωπήσουν και να δράσουν. Και ο Πρόεδρος Λεωνίδας, πραγματικά έπραξε με τη σιωπή του και παραδίδει έναν Όμιλο που

  • συνεχώς αυξάνει τον αριθμό των μελών του, έχοντας ευτυχήσει τη φετινή ροταριανή χρονιά να προσθέσει στο δυναμικό του 9 ροταριανές και ροταριανούς, μειώνοντας αισθητά τον μέσο όρο ηλικίας στα 44 χρόνια και καθιστώντας τον Όμιλο έναν από τους πιο νεανικούς, πράγμα που μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε πιο ευέλικτοι και προσιτοί στις προσεγγίσεις μας όσον αφορά την επιχειρηματικότητα αλλά και τη στάση μας απέναντι σε αυτά που ζητά το σύγχρονο Rotary,
  • παρουσίασε από τα μεγαλύτερα έργα προσφοράς στην Περιφέρειά μας, ενισχύοντας τον θεσμό των Κοινωνικών Παντοπωλείων με πάνω από 12 τόνους σε τρόφιμα, καθαριστικά και είδη υγιεινής
  • έχει ενισχύσει τα θεμέλια της ροταριανής συναδέλφωσης με Ροταριανούς Ομίλους της Ευρώπης, με σκοπό τη συνεργασία για την υλοποίηση έργων που θα μειώσουν τον πόνο των συνανθρώπων μας που στερούνται βασικών αναγκών στη χώρα μας.

Θα ήθελα να αφήσω στο συρτάρι τα σχέδια των δράσεων που ο Όμιλος θα υλοποιήσει, θα ήθελα να μη σας κουράσω με αριθμούς, θα ήθελα να θεωρείται δεδομένο ότι η ενίσχυση της επαγγελματικής συναδέλφωσης είναι ο αυτοσκοπός μας.
Είναι όμως τιμή, χαρά και ευθύνη για τον Όμιλό μας να γινόμαστε δέκτες της εμπιστοσύνης του εισ. Διοικητή της Περιφέρειας Κώστα Καρβούνη, ο οποίος συμπεριέλαβε στο Διοικητικό Ιστό για τη νέα ροταριανή χρονιά τον ροτ. Γιώργο Παπαγεωργίου, ως Βοηθό Διοικητή για τους Ομίλους της Θεσσαλονίκης, τον ροτ. Μιχάλη Αποστολίδη ως υπεύθυνο για την καθοδήγηση των Rotaract σε όλη την Περιφέρεια και εμένα για τον συντονισμό της στατιστικής ανάλυσης και διαδικτυακής λειτουργίας της Περιφέρειας. Ο Όμιλος Καλαμαριάς βασισμένος στις προσωπικότητες των μελών του επιζητεί πάντα να αξιοποιεί τα μέλη του σε ηγετικές θέσεις και να συμμετέχει προσφέροντας τα μέγιστα για στη λειτουργία της 2484 Περιφέρειας.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους μεγάλους χορηγούς μας και τους ανθρώπους, οι οποίοι με παρακάλεσαν να παραμείνουν ανώνυμοι και οι οποίοι τη φετινή χρονιά συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να απολαμβάνουμε κάθε μας συνεστίαση.
Ευχαριστώ όλους εσάς, όπου χάρη στην παρουσία σας τη σημερινή βραδιά, όπου μέρος των εσόδων θα προστεθεί στη συνολική χρηματοδότηση, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς, με πάνω από 8 παλέτες σε χαρτικά και καθαριστικά, η οποία δράση θα υλοποιηθεί εντός των ημερών.
Κάθε πρωί ο Θεός μου δίνει τη δύναμη να ευγνωμονώ για αυτό που είμαι. Ως ροταριανός θα ήθελα με τη ροταριανή μου ηθική και δράση να τιμήσω τον Γιώργο που με πήρε από το χέρι και με έφερε στην οικογένεια του Ρόταρυ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρκετούς παρόντες και απόντες αλλά εάν συνεχίσω θα είμαστε εδώ έως τα ξημερώματα και ενδεχομένως να ξεχάσω και ορισμένους.
Οι ροταριανοί μου συνάδελφοι έχουν χαρακτηρίσει τη φετινή ροταριανή χρονιά δυναμική, και ξέρουν ότι θα έχουνε έναν εξίσου δυναμικό Πρόεδρο. Πίσω όμως από κάθε δυναμικό Πρόεδρο υπάρχει και μία δυναμική γυναίκα. Επιτρέψτε μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που στο πλάι μου έχω μία τέτοια γυναίκα και ένα γιο οι οποίοι είναι περήφανοι που προσφέρω σε ανθρώπους που χρίζουν ανάγκης τον χρόνο που οι δυο τους στερούνται μαζί μου.
Ένας Ροταριανός Πρόεδρος και ιδιαίτερα Ρ.Ο.ΚΑ.ς δεν είναι ποτέ μόνος του. Έτσι και φέτος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία επιλέχθηκαν για να υπηρετήσουν με την τεχνογνωσία τους και το δυναμικό τους χαρακτήρα, είναι ροταριανοί που κάθε Όμιλος αλλά και κάθε επιχείρηση θα ήθελε στο δυναμικό τους.
Σας ευχαριστώ εκ βάθους ψυχής για την τιμή που κάνετε σήμερα να παρευρεθείτε στην Αλλαγή Ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς και με τη σειρά μου, έχω την τιμή να καλέσω έναν πολύ καλό φίλο, συνεπή και επαγγελματία, από αυτούς που έχεις την χαρά να γνωρίσεις χάρη στο Rotary και ευελπιστώ να είναι το δυνατό δεξί μου χέρι για τη φετινή ροταριανή χρονιά, τον εισερχόμενο Γραμματέα Θεολόγο Ευθυμιάδη…