Ομιλίες του προΠροέδρου Γιώργου Παπαγεωργίου κατά την τελετή αλλαγής ηγεσίας του Ρ.Ο.ΚΑ.

Γενέθλια του Ρ.Ο.ΚΑ.

Στις μέρες της δικής μου Προεδρίας έλαχε ο κλήρος να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια του Ομίλου μας. Του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς.

Ένα τέταρτο του αιώνος , δεν είναι και μικρό πράγμα !…..

Τον Ομίλου της Καλαμαριάς τον άκουγα από τότε που ήμουν μέλος στον πατρικό μου Όμιλο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Πριν από κάποια χρόνια αποφάσισα να ενταχθώ σ’αυτόν , γιατί έβλεπα ότι παρουσίαζε ενδιαφέρον τόσο από την ποιότητα των μελών του , όσο και από τις δραστηριότητες που προγραμμάτιζε. Πολύ γρήγορα εντασσόμενος αφομοιώθηκα και συναισθηματικά και ένωσα τις ταπεινές μου δυνάμεις προς τον κοινό σκοπό. Έτσι τον υπηρέτησα από διάφορες θέσεις του Δ.Σ. και ομολογώ ότι πήρα απ’αυτόν περισσότερα από όσα του έδωσα.

Θεωρώ καθήκον μου και τιμή μου να αναφέρω το όνομα του ιδρυτικού μας Προέδρου αξέχαστου Τρύφωνα Οικονόμου , ο οποίος ανάστησε τον Όμιλο το 1989 με ένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών από τον πατρικό Όμιλο Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον παρέδωσε στην ανοικτή θάλασσα του χρόνου , για να ταξιδέψει με την Αργώ , που είναι το διακριτικό του σήμα , σε μια κοινωνία που χρειάζεται αρχές και αξίες που το Ρόταρυ ξέρει , μπορεί και προσφέρει.

Με την χαρά λοιπόν μιάς Γενέθλιας Γιορτής , καλώ να με πλαισιώσουν τα μέλη του Δ.Σ. , για να κόψουμε μαζί την τούρτα και να την προσφέρουμε σε όλους εσάς , σαν ελάχιστο δείγμα αγάπης , εκτίμησης και υπόσχεσης να συνεχίσουμε αυτό παραλάβαμε και να το υπηρετούμε επάξια , ΥΠΕΡΑΝΩ ΕΑΥΤΟΥ.

 

 

Ανακοίνωση ίδρυσης Rotaract του Ρ.Ο.ΚΑ.

Το Ρόταρυ , σαν μια παγκόσμια κοινότητα  με δομή οικογένειας , στηρίζεται στον πατέρα (που είναι ο Όμιλος) , στην μητέρα ( που είναι η συνεστίαση ) και στα παιδιά ( που είναι τα ροταρακτ).

Τα Ροταράκτ μεγαλώνοντας γίνονται οι ροταριανοί , φτιάχνοντας τις δικές τους οικογένειες με την πείρα που αποκόμισαν από τι δραστηριότητές τους , την ευαισθητοποίησή τους στα κοινά δρώμενα και κυρίως από την συμμετοχή τους στην συμμετοχή , στην άμιλλα και στον εθελοντισμό. Ροταριανός Όμιλος χωρίς Ροταράκτ , είναι πατέρας χωρίς παιδιά , που αναζητά διαρκώς να διοχετεύσει τα αισθήματά του , να μεταλαμπαδεύσει την πείρα του , τις γνώσεις του και την εμπειρία των βιομάτων του αλλά ταυτόχρονα να ανανεωθεί με καινούργιο αίμα , με φρέσκιες ιδέες και γενικά με τον αέρα εκείνο που μόνο η Νιότη  μπορεί να φέρει.

Από την πρώτη ημέρα της θητείας μου ως Πρόεδρος ονειρεύτηκα τη δημιουργία ενός Ομίλου Ροταράκτ. Και πράγματι σαν όνειρο ξεκίνησε , βρήκε στον δρόμο  φίλους , αρωγούς και συμμάχους , έγιναν μεθοδικά οι κατάλληλες επαφές για δύο ολόκληρα χρόνια , εκλέχθηκαν και εκπαιδεύτηκαν οι καλύτεροι μεταξύ ίσων ώστε να αποτελέσουν τον πυρήνα  , κι έτσι απόψε , βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω την ίδρυσή του , παρέχοντας και την πιστοποίηση του Διεθνούς Ρόταρυ ως αντίστοιχη χάρτα αναγνώρισης.

Καλώ λοιπόν κοντά μου (αφού ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν και μ’ ένα λιθαράκι στην δημιουργία αυτού του Ομίλου ) τον Πρόεδρό του , Αντώνη Ξενίδη – Δέρβο.

 

 

Ομιλία για την αλλαγή ηγεσίας

Και να λοιπόν που ήρθε η στιγμή , που είναι νομίζω μια από τις σημαντικότερες στιγμές στη θητεία του Δ.Σ. ενός Ομίλου.

Αυτή η στιγμή δεν είναι άλλη από την στιγμή της αλλαγής ηγεσίας.

Μιa στιγμή απολογισμού ( τι πράξαμε , τι δεν πράξαμε , τι θα μπορούσαμε να πράξουμε ) αλλά και μια στιγμή ευθύνης , ποιούς εμπιστευόμαστε για τη διοίκηση του Ομίλου , τι τους αφήνουμε σαν παρακαταθήκη , πόσο αποφασισμένοι είμαστε να σταθούμε δίπλα τους , αρωγοί με τη γνώση και την εμπειρία που αποκομίσαμε από τις δικές μας μέρες και πόσο διατεθειμένοι είμαστε να συμβάλλουμε με τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μας στις δράσεις του Ομίλου , στην επιτυχία τους.

Προσωπικά , αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Ροταριανούς συναδέλφους του Ομίλου μου , που με τη θετική τους ψήφο εμπιστεύτηκαν σε μένα δύο φορές την διοίκηση του Ομίλου , καθώς και όλους τους ομιλητές , τους επισκέπτες και τους πολυάριθμους φίλους που ενίσχυσαν τις συνεστιάσεις μας , τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο μέτρο που μου αναλογεί , εκφράζω την ευαρέσκειά μου σε όλους τους συνεργάτες μου μέλη του Δ.Σ. που με συνέτρεξαν στο έργο μου και να διαβεβαιώσω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ στοχεύσαμε στο καλύτερο και θέλω να πιστεύω ότι το προσεγγίσαμε αρκετά.

Και θέλω να δηλώσω ότι για κάθε επιτυχία το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει σε σας ενώ κάθε τι που θα μπορούσε να γίνει καλύτερα το αναλαμβάνω με απόλυτη συναίσθηση.

Ωστόσο ελπίζω και εύχομαι να μην σας απογοήτευσα.

Θα καλέσω τώρα κοντά μου , τον εψηφισμένο Πρόεδρο για την περίοδο 2013-2014 και μέχρι σήμερα Γραμματέα του Ομίλου μας Λεωνίδα Τερζή , για να του παραδώσω την σφύρα του Προέδρου και αυτός με την σειρά του , αναλαμβάνοντας , να μας παρουσιάσει το συμβούλιο του.

 

 

Ευχαριστίες

Θα ήθελα παρακάμπτοντας το τυπικό , που για το γεγονός αυτό θα ήθελα να με συγχωρήσουν όλοι οι παραβρισκόμενοι αξιωματούχοι , να καλωσορίσω για την τιμή που μου έκανε και να ευχαριστήσω για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μου , του ιδρυτικού Γραμματέα του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς , τον Ροταριανό του πατρικού μας Ομίλου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης , Νικήτα Παπαδόπουλο.

Να ευχαριστήσω για την παρουσία τους , σε αυτήν την ξεχωριστή Γιορτινή βραδιά  του Ροταριανού μας Ομίλου της Καλαμαριάς , που σήμερα γιορτάζουμε τρία (3) γεγονότα , τα 25 γενέθλια , την ίδρυση για πρώτη φορά στην ιστορία μας του Ομίλου Ροταράκτ της Καλαμαριάς (Ρ.Ο.ΚΑκια)  και την Αλλαγή ηγεσίας 2013-2014 :

Τους Προδιοικητές  :  Γιώργο Σολεμετζίδη ,

Βασίλη Χρηστάρα ,

Βασίλη Μυλωνά ,

Τον υποδεδειγμένο διοικητή 2015-2016

Γιώργο Χριστοφορίδη

Τον Βοηθό Διοικητού

Γιώργο Μπέφα

Την πρόεδρο Νεότητας

Χρύσα Τζελέπη

Την υπεύθυνη Rotaract

Σταυρούλα Ηλιάδου

Τον Πρόεδρο της Δυτικής Καβάλας

Δημοσθένη Ιορδανίδη

Την πΠρόεδρο του Ρ.Ο.Θ. «ΑΡΙΣΤΑ ΤΕΛΕΙΝ»

Κατερίνα Ιατρού

Τις αντιπροσωπείες των Ομίλων Ροταράκτ

Ρ.Ο.Θ.

Ρ.Ο.ΑΘ.

Πανοράματος

Τον πΔιοικητή και Β.Συντονιστή της Ζώνης 20Β

Αρη Ζάχο                                και

Τον Εψηφισμένο Διοικητή  Κώστα Καρβούνη ,

για τα μηνύματα ΕΥΧΗΣ που μας απέστειλαν.

 

Καθώς επίσης τους πάνω από 60 Ροταριανούς φίλους και τους πολλούς φίλους μας επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και στην συμβολή τους στο να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτήν την τόσο υπέροχη Ροταριανή  βραδιά.