Παραλαβή του εκπαιδευτικού kit ρομποτικής για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Rotaract Καλαμαριάς στο Χαμόγελο του Παιδιού

Στα πλαίσια του πρωτοποριακού προγράμματος, που εκπόνησε το Rotaract Καλαμαριάς και το οποίο θα υλοποιήσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) και την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου η παραλαβή από την εκπρόσωπο της εταιρείας Eduk8, κυρία Ηλιάννα Τσιαπράζη-Στάμου, του πρώτου εκπαιδευτικού kit ρομποτικής LEGO® MINDSTORMS® EV3.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την παροχή βοήθειας προς τα παιδιά που φιλοξενούνται στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας του προγράμματος, το οποίο βασίζεται στη διαδικασία του team building και της ανάπτυξης δεξιοτήτων και ρόλων, τα οποία είναι αποδεκτά από το κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για ένα σύνολο εκπαιδευτικής διαδικασίας όπου το ίδιο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Ακαδημία Ρομποτικής θα επιβλέπουν και θα αξιολογούν ώστε να διασφαλίσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ήδη ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμαριάς βρίσκεται ήδη σε διαδικασία σχεδιασμού και συνεργασίας για την επέκταση του project και με άλλους Ροταριανούς Ομίλους στα Βαλκάνια, ενώ ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με κοινωνικούς φορείς της χώρας μας για την υλοποίηση αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για Άτομα με Αναπηρία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συμμετείχαν στη χρηματοδότηση του project μέσω της λαχειοφόρου αγοράς και βοήθησαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος παροχής εκπαιδευτικής βοήθειας προς στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.