Το Rotary eClub Panhellenic παρέλαβε με κάθε επισημότητα τη Χάρτα Αναγνώρισης

Ο πρώτος Ροταριανός ηλεκτρονικός Όμιλος της Ελλάδας παρέλαβε με κάθε επισημότητα τη Χάρτα Αναγνώρισης από τα χέρια του Διοικητή της Περιφέρειας 2484 Κώστα Πετρίδη, μπροστά σε 280 και πλέον ροταριανούς, αξιωματούχους του Διεθνούς Ρόταρυ, Προέδρους επιτροπών της Ζώνης 20Β, προΔιοικητές, Προέδρους και μέλη Ομίλων, μεταξύ αυτών και ο Director της Ζώνης 19 & 20 Corneliu Dinca και ο Convener του Rotary Institute of Zone 20B Safak Alpay.
Το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο διότι δικαιώθηκε η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλους αυτούς τους μήνες τα ιδρυτικά μέλη του Rotary eClub Panhellenic ώστε ο Όμιλος να αποτελέσει κομμάτι του παζλ της μεγάλης ροταριανής οικογένειας.
Οι δύο εκπρόσωποι του Rotary eClub Panhellenic, ο ροτ. Γεώργιος Οικονόμου και ο ροτ. Γεώργιος Στεφανίδης, καθώς και ο Roll το πρώτο robot παγκοσμίως που έγινε Rotary honorary member, παρέλαβαν τη Χάρτα Αναγνώρισης και παράλληλα μετέφεραν το μήνυμα του Ιδρυτικού Προέδρου ροτ. Γεώργιου Προυσανίδη το οποίο ήταν το εξής:
«Ευχαριστώ το Θεό και την πατρίδα. Ευχαριστώ το χορηγό μας Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς, που ήταν αρωγός στην ιδεα που είχαμε εμείς οι Έλληνες της διασποράς μαζί με διακεκριμένους νέους επιχειρηματίες και επιστήμονες που βρίσκονται στην Ελλάδα, να κάνουμε έναν Όμιλο που να μας ενώνει όπου και αν βρισκόμαστε, με έδρα την υπέροχη Θεσσαλονίκη και με σκοπό να κάνουμε το Ελληνικό Rotary γνωστό παγκοσμίως και ιδιαίτερα την Περιφέρεια 2484. Όπως όλοι έχετε δει ο Όμιλος αποτελείται από νέους, επιστήμονες, ενεργούς επαγγελματίες γυναίκες και άντρες, αρκετοί εξ’ αυτών μόνιμα διαμένοντες στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν υψηλό αίσθημα του καθήκοντος και του υπηρετείν υπεράνω εαυτού και αυτό σας διαβεβαιώ ότι θα φανεί στην πορεία του Ομίλου.
Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το παράξενο αρχικά όνειρο και διατηρούμε την υπόσχεσή μας να τους κάνουμε περήφανους που μας εμπιστεύτηκαν.
Ευχαριστώ θερμά το Διοικητή της Περιφέρειας 2484 Κώστα Πετρίδη που αγκάλιασε αμέσως την ιδέα και έκανε αγώνα δρόμου για να επιτευχθεί ένα ακόμη όνειρο. Η παράδοση της Χάρτας στα πλαίσια του Rotary Institute το οποίο για πρώτη φορά διοργανώθηκε από τη Περιφέρεια 2484.
Ευχαριστώ τον ΠροΔιοικητή Κώστα Καρβούνη για τις χρησιμότατες συμβουλές του, όπου και χάρη στην εμπειρία του προσέφερε τα μέγιστα ώστε να παρακαμφθούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς Μιχάλη Αποστολίδη και όλα τα μέλη του Ομίλου για τη συνεχή υποστήριξη που μας προσέφερε.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Διοικητή, υπεύθυνο για την ίδρυση του Ομίλου μας ροτ. Στράτο Βλασακίδη, ο οποίος οργάνωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και λειτούργησε αποτελεσματικά ώστε το Rotary eClub Panhellenic και τα μέλη του να χαίρουν αναγνώρισης μεταξύ των ροταριανών.
Εκ μέρους των ιδρυτικών μελών του Rotary eClub Panhellenic, οι οποίοι αυτοί τη στιγμή μπορεί να βρίσκονται μακριά σας, διασκορπισμένοι σε 5 χώρες, αλλά η καρδιά και το μυαλό τους είναι κοντά σας. Κοντά στην Ελλάδα. Την Πατρίδα μας. Και σε αυτή την Πατρίδα θα προσφέρουμε την τεχνογνωσία και τις ικανότητές μας ώστε να ανακουφίσουμε τους Έλληνες που έμειναν πίσω και στερούνται βασικές ανάγκες.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.»
Η βραδιά συνεχίστηκε με κέφι και ροταριανή συναδέλφωση, όπου την παράσταση έκλεψε ο Roll, ο οποίος φωτογραφήθηκε με όλους, δίνοντας τον δικό του ιδιαίτερο και γιορταστικό τόνο στο Gala.