Το pin του Ρόταρυ

Αγαπητοί Ροταριανοί φίλοι.

Ο κάθε ροταριανός έχει υποχρέωση και είναι παράδοση να φοράει το pin του σε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηρίοτητες του ομίλου του, τις συνεστιάσεις, τις επισκέψεις του σε άλλους ομίλους. Έχει γίνει αρκετή συζήτηση για το πότε άλλοτε πρέπει ένας ροταριανός να φοράει το pin του .

Θεωρώ πως ο κάθε ροταριανός πρέπει να φοράει το pin του στην καθημερινότητά του.

Φοράω το pin μου και κοσμεί το πέτο  μου σε κάθε κοινωνική εκδήλωση που παρακολουθώ, σε κάθε έξοδο , σε κάθε συνέδριο που θα παραβρεθώ.

Φοράω το pin διότι είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος της παγκόσμιας κοινότητας του Ρόταρυ, διότι με την συμμετοχή μου στο Ρόταρυ βοηθώ ώστε να υλοποιηθούν πολλά προγράμματα ανθρωπιστικού σκοπού. Ας μην ξεχνάμε πως ως Ροταριανοί έχουμε επιτύχει ο καθένας μόνος αλλά και όλοι μαζί ως σύνολο να εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα παγκοσμίως .

Φορώντας το pin δίνεται η δυνατότητα να προκαλέσουμε ερωτήσεις και να απαντήσουμε για το τι είναι το Ρόταρυ, ποια είναι η δομή του , τι έργο επιτελεί, ποιοι είναι οι κύριοι πυλώνες δράσης. Το σημαντικότερο είναι πως  μιλώντας για το Ρόταρυ και απαντώντας σε ερωτήσεις μπορούμε να προσελκύσουμε ανθρώπους οι οποίοι θα είναι άξιοι ώστε να ενταχθούν στην Ροταριανή οικογένεια και να προσφέρουν υπηρετώντας υπεράνω εαυτού κάνοντας τη διαφορά . Σκεφτείτε  πως αν ο κάθε Ροταριανός φοράει το pin του κάθε ημέρα πόσες συζητήσεις θα μπορούσαν αν γίνουν περί αυτού και πόσοι άνθρωποι θα μάθαιναν τι πραγματικά είναι το Ρόταρυ.

Φορώντας το pin κάθε ημέρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να μιλήστε για το Ρόταρυ και να ενημερώσετε τους συνομιλητές σας πως είστε μέλος ενός από τους καλύτερους οργανισμούς στον κόσμο.

Κατά την παραμονή μου στο εξωτερικό προσπαθώ είτε να έρχομαι σε επαφή με Ροταριανούς ή να επισκέπτομαι ομίλους και να ανταλλάσω απόψεις αναζητώντας οδούς συνεργασίας και κοινών ενδιαφέροντων.  Η τριβή μας με διαφορετικούς ανθρώπους και κουλτούρες μέσω του Ρόταρυ θεωρώ πως μπορούν να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης, την οξυδέρκεια και την προσωπικότητα μας. Βεβαίως σε όποια επίσκεψη έχω κάνει στο εξωτερικό με υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη χαρά ενω οι συζητήσεις περιστράφηκαν κυρίως γύρω από διάφορα project τα οποία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε επίπεδο ομίλων αλλά και σε συναντήσεις που θα μπορούσαν να κάνουν οι όμιλοι από κοινού στα πλαίσια επισκέψεων. Το Ρόταρυ είναι μια παγκόσμια κοινότητα την οποία μπορεί ο κάθε Ροταριανός να αναπτύξει όσο επιθυμεί κατά την κρίση του, τις δυνατότητες και τη θέληση του πάντοτε με απώτερο σκοπό να κάνει τη διαφορά υπηρετώντας υπεράνω εαυτού.

 

Αναστάσιος Χριστακάκης
Γραμματέας Ρ.Ο Καλαμαριάς 2019-2020
Χειρουργός – Ουρολόγος