Συμμετοχή του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς στο 7ο RYLA CFC

Με τη συμμετοχή νέων ηλικίας από 19 έως 26 ετών από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Σερβία, διοργανώθηκε από 11 έως 13 Αυγούστου στην πόλη του Νις το 7ο Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) CFC, με οικοδεσπότη το Ροταριανό Όμιλο και το Ροταράκτ Nis – Constantine the Great και με την υποστήριξη των αδελφοποιημένων Ροταριανών Ομίλων, μελών της Βαλκανικής πρωτοβουλίας του CFC.

Από τη χώρα μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ροταράκτορες των Ομίλων Θεσσαλονίκης Ανατόλια, Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, οι οποίοι μέσα σε αυτό το τριήμερο δημιούργησαν φιλίες, ανέπτυξαν αλληλοκατανόηση και ενίσχυσαν τους δεσμούς συνεργασίας με τους υπολοίπους Ροταράκτορες των χωρών που συμμετείχαν. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση φωτογραφιών από τους συμμετέχοντες Ροταριανούς Ομίλους, να επισκεφθούν το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ στη Ν.Α. Ευρώπη, το Nisville διασκεδάζοντας με τα ιδιαίτερα ταλαντούχα μουσικά σχήματα, που έλαβαν μέρος και να απολαύσουν το υπέροχο επίσημο δείπνο, που μας προσέφερε μία από τις αρχαιότερες οινοποιίες της Σερβίας, η Status, το οποίο δείπνο συνοδεύτηκε με χορούς που ενώνουν εδώ και αιώνες τους λαούς των Βαλκανίων.

Η παρουσία του RID Corneliu Dinca στο 7ο RYLA CFC, παρά το επιβαρυμένο του πρόγραμμα, αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνει ότι κάθε RYLA CFC δεν είναι απλά ένα ακόμη εκπαιδευτικό σεμινάριο, αλλά μία αφορμή για να λαξευτούν οι ηγετικές ικανότητες των μελλοντικών Ροταριανών Ηγετών και να ενισχυθούν οι αρχές που προάγουν τη Συνεργασία ως έναν από τους πυλώνες ενίσχυσης της Ειρήνης στα Βαλκάνια.

To 7ο RYLA CFC ήταν ένα τριήμερο πραγματικής συλλογής εμπειριών για τον Πολιτισμό, τη Φιλία και τη Συνεργασία, όπου μεταξύ άλλων αποτέλεσε και ευκαιρία για συνεργασίες και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον του Ρόταρυ στα Βαλκάνια. Εκτός του RID Corneliu Dinca, παρευρέθηκαν και οι Διοικητές της 2483 (Σερβία) Bane Randjelovic και 2241 (Ρουμανία) Emilian Sopoian, οι Εισερχόμενοι Διοικητές της 2483 (Σερβία) Vlada Matic και 2484 (Β. Ελλάδα) Θεόδωρος Ασπασίδης, ο ADG της 2241 (Ρουμανία) Gabriel Vladut και Ροταριανοί αξιωματούχοι των τεσσάρων Βαλκανικών χωρών, οι οποίοι είχαν πολύωρη συνεργασία, ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ των Περιφερειών και συζητώντας για τον από κοινού σχεδιασμό και υλοποίηση ροταριανών προγραμμάτων.

Ο ADG Στράτος Βλασακίδης εκπροσωπώντας την 2484 Περιφέρεια αλλά και το Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς, μετέφερε το χαιρετισμό της Διοικητή Χρύσας Τσελέπη και παράλληλα ήταν ένας εκ των εισηγητών του RYLA. Την 2484 Περιφέρεια εκπροσώπησαν επίσης ο DGE 2018-19 Θεόδωρος Ασπασίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ροταριανών Περιφερειών 2483 και 2484 και για το ροταριανό έτος 2018-19, τονίζοντας παράλληλα και την ανάγκη ενίσχυσης των Ροταράκτ ως βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξης του Ρόταρυ στα Βαλκάνια, η Πρόεδρος Λαμπρινή Νάση και ο Ειδικός Γραμματέας Γιώργος Ελευθεριάδης του Ρ.Ο. Θεσσαλονίκης Ανατόλια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διοικητή της 2483 Περιφέρειας Bane Randjelovic, τον Πρόεδρο του Ρ.Ο. Nis – Constantine the Great, Sasha Milutinovic και φυσικά κάθε Ροταριανό και Ροταράκτορα για τη θερμή φιλοξενία τους.

Ραντεβού στο επόμενο RYLA CFC 2018 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βουλγαρία.

Tags:
, ,