Συνάντηση με Σέρβους ροταριανούς αξιωματούχους στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης τη εξωστρέφειας και της ροταριανής συνεργασίας.

Συνάντηση με τον υποδεδειγμένο Διοικητή Σερβίας 2017-18 ροταριανό Bane Randelovic, μέλος του Rotary Club Nis-Constantine the Great και με τον υπεύθυνο σχέσεων Σερβίας – Ελλάδας και Πρόεδρο του Rotary Club Cucarica ροταριανό Vladimir Matic, είχε ο τέως Πρόεδρος του Ομίλου μας ροτ. Στράτος Βλασακίδης, χάρη στις ενέργειες και την προσπάθεια του προΠροέδρου του Ρ.Ο.Θεσσαλονίκης “ΑΝΑΤΟΛΙΑ” Γιώργου Ελευθεριάδη για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών μας.

Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση έγινε ο τελικός σχεδιασμός της διαδρομής και των εκδηλώσεων που αφορούν το σκέλος της δράσης RIDE FOR POLIO (http://rideforpolio.org) το οποίο θα διασχίσει τη Σερβία στις 23 Αυγούστου 2015. Αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυναμική η συμμετοχή των Σέρβων στο RIDE FOR POLIO και θα αποτελέσει αφορμή περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο Ροταριανών Περιφερειών και των Ομίλων τους.

Στην πολύωρη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν τρόποι και δράσεις συνεργασίας μεταξύ των Ροταριανών Ομίλων Beograd Cucarica και Καλαμαριάς. Ως γνωστόν ο Δήμος Cucarica και ο Δήμος Καλαμαριάς είναι αδελφοποιημένοι με στενή συνεργασία μεταξύ τους, ιδιαίτερα την περίοδο που η Σερβία αντιμετώπιζε ανθρωπιστική κρίση λόγω του πολέμου. Με αφορμή το γεγονός ότι και οι δύο Ροταριανοί Όμιλοι έχουν άριστες σχέσεις με τους Δήμους τους, σχεδιάζεται και η στενή συνεργασία μεταξύ του Ρ.Ο. Cucarica και του Ρ.Ο.Καλαμαριάς σε προγράμματα δράσεων και ανταλλαγής νέων.

Η φήμη του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς στον τομέα της προβολής της Δημόσιας Εικόνας έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας και ο υπ.Διοικητής Bane έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το πως αυτό έχει επιτευχθεί και παράλληλα κάλεσε τον τέως Πρόεδρό μας Στράτο να συμμετέχει ως εισηγητής σε σεμινάριο στη Σερβία για την Δημόσια Εικόνα του Ρόταρυ.

Κάθε συνάντηση συνεργασίας με ροταριανούς από άλλες χώρες είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμαριάς έχει σχεδιάσει ένα αρκετά δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης της εξωστρέφειας και της ροταριανής συνεργασίας, ώστε να λαμβάνει και να αναπτύσσει τεχνογνωσία για το πως θα μπορεί να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο προσφοράς προς την κοινωνία.