Συνάντηση συνεργασίας και ροταριανής συναδέλφωσης με την Πρόεδρο του Rotary Club of Bordertown

Την Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015, ο τέως Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης “ΑΝΑΤΟΛΙΑ” Γεώργιος Ελευθεριάδης, ο τέως Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς Στράτος Βλασακίδης και ο φίλος μας ροταριανός Catalin Adam από την Κραϊόβα της Ρουμανίας συναντηθήκαμε για γνωριμία και ανταλλαγή ιδεών για ροταριανές δράσεις με την ροτ.Angelique Flynn Πρόεδρο 2015-16 του Ροταριανού Ομίλου Bordertown της Philadelphia (New Jersey – Η.Π.Α.).

Η συνάντηση κύλησε σε κλίμα ροταριανής συναδέλφωσης και φιλίας, με κύριο θέμα συζήτησης τη δυνατότητα διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των Ομίλων. Η συνάντηση κράτησε αρκετές ώρες και οι δύο Έλληνες ροταριανοί ενημερώσαμε την Πρόεδρο Angelique και για τις εξελίξεις εντός Ελλάδος σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και για τους τομείς που μπορούν και οι δύο Όμιλοι να συμμετέχουν ως ισότιμοι και ισάξιοι συνεταίροι σε projects μεταξύ Ελληνικών Ομίλων και Ομίλων από τις Η.Π.Α. Φυσικά, όπως προστάζει το εθιμοτυπικό μιας ροταριανής επίσκεψης ανταλλάχθηκαν ως αναμνηστικά της συναντήσεως τα λαβαράκια των Ομίλων.

Ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμαριάς έχοντας ήδη μέλη και ροταριανούς πρεσβευτές σε Ροταριανούς Ομίλους των Η.Π.Α. οι οποίοι δραστηριοποιούνται πάνω στο στρατηγικό πλάνο της εξωστρέφειας και συνεργασίας με Ομίλους του εξωτερικού, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη φήμη του και δημιούργησε τις βάσεις, ώστε να προσθέσει άλλον έναν όμιλο-συνεργάτη από τις Η.Π.Α. και να υπάρξει πιο αποτελεσματικός σχεδιασμός σε μελλοντικά projects.

Με την ευκαιρία της διήμερης παραμονής της Προέδρου του R.C. of Bordertown στην πόλη μας, ο ροτ. Στράτος ανέλαβε και ξενάγησε την αγαπητή Πρόεδρο, από την οποία ξενάγηση έμεινε ενθουσιασμένη, αποτυπώνοντας μέσα από το φωτογραφικό φακό της τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης, τις οποίες, ήδη μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης, έχουν γίνει αντικείμενο διαφήμισης της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας.

Ελπίζουμε ότι η αγαπητή Angelique θα είναι η καλύτερη εκπρόσωπος της χώρας μας στην Αμερική και θα δώσει έναν ιδιαίτερα θετικό, πραγματικό και ουσιαστικό τόνο για τις προσπάθειες, που καταβάλλουν οι ροταριανοί της Περιφέρειας 2484 του Διεθνούς Ρόταρυ, σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές, που διέρχεται η χώρα μας, η Ελλάδα.