Συνεργασία Rotaract Καλαμαριάς με το “Φάρο του Κόσμου” – 1η δράση

Σε συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας Ανήλικων Ρομ «Φάρος του Κόσμου», ο Όμιλος Ροταράκτ Καλαμαριάς πραγματοποίησε την πρώτη του δράση την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 στον ευχάριστο χώρο του Magic Park, πλησίον του εμπορικού πάρκου Mediterranean Cosmos.
Σημείο συνάντησης ο μοναδικός χώρος που έχει διαμορφώσει ο Πάτερ Αθηναγόρας στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι όπου στεγάζεται ο «Φάρος του Κόσμου» (http://www.farostoukosmou.gr). Μετά από σύντομη ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου, τα μέλη του Ομίλου μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με τα παιδιά του κέντρου, όσο και με τον Πάτερ Αθηναγόρα, από τον οποίον ενημερώθηκαν ενδελεχώς για το ανθρωπιστικό έργο του «Φάρου του Κόσμου».
Το κυρίως μέρος της δράσης υλοποιήθηκε στο λούνα παρκ «Magic Park», όπου κάθε μέλος του Ομίλου μας ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα εισόδου για ένα παιδί του «Φάρου».
Ο όρος παιδιά και «μεγάλοι» έπαψε να υφίσταται από τη στιγμή που μπήκαμε στο χώρο του λούνα παρκ. Μια παρέα όλοι με πολύ γέλιο και χαμόγελα άφθονα: το αποτέλεσμα ήταν τέσσερις ώρες ξεγνοιασιάς να περάσουν εν ριπή οφθαλμού.
Ήταν το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα παιδιά: να μεγαλώσουμε το ήδη τεράστιο χαμόγελο τους, οργανώνοντας μια δράση αφιερωμένη σε αυτά και αφήνοντας μηνύματα για μελλοντικές δράσεις με το «Φάρο του Κόσμου» και τον αξιαγάπητο Πατέρα Αθηναγόρα. Tέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ως Όμιλος τον Κοσμήτωρα του Ροταριανού Ομίλου «Άριστα Τελείν», Δημήτριο Α. Αναγνώστου για τη συμμετοχή του (για μια ακόμη φορά) στη δραστηριότητα μας.
Περισσότερες φωτογραφίες από τη δράση μας στη σελίδα μας στο Facebook Rotaract Club Kalamaria.