Τελευταία ομιλία του Προέδρου κ. Μπρακόπουλου

Ο Πρόεδρος κ. Μπρακόπουλος στην τελευταία του ομιλία

Ο Πρόεδρος κ. Μπρακόπουλος

 

Κυρίες και Κύριοι.

Αγαπητά αδέλφια μου Ροταριανοί.

Το σύμβολο του Δ.Ρ. είναι μια οδοντωτή ρόδα της οποίας το κάθε δόντι αντιστοιχεί σε ένα χρόνο διοίκησης από κάθε μέλος του Ροταριανού Ομίλου. Μετά από 18 χρόνια θητείας μου στον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς αξιώθηκα του χρήσματος του προέδρου του. Έτσι ένα ακόμη δόντι συμπληρώθηκε, όπως θα γίνει και τα επόμενα χρόνια.

Υπηρέτησα ευσυνείδητα όλα αυτά τα χρόνια 17 καταξιωμένους προέδρους από διάφορα πόστα, απλό μέλος, μέλος Διοίκησης, Ταμίας, Γραμματέας, Πρόεδρος. Όραμα του κάθε Προέδρου είναι να έχει συμπαγή τον Όμιλο και να κάνει στην θητεία του διάφορα έργα. Δεν γνωρίζω εάν το πέτυχα. Εσείς θα το κρίνετε.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου από 01/07/2010 έως 30/06/2011 είχαμε 10 συνεστιάσεις , στις οποίες μίλησαν διάφοροι καταξιωμένοι, τόσο Ροταριανοί όσο και φίλοι του Ομίλου.
Ομιλητές ήσαν κατά σειρά :

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΟΥΧΟΣ
  • ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΕΡΖΗΣ
  • ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
  • ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ

Η παρουσία μας ήταν λιγοστή αλλά μόνιμη , εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους , η οποία ήταν μεγάλη.
Μεταξύ αυτών που απουσίαζαν – χαρακτηριστικά – ήταν διάφοροι προπρόεδροι , τους οποίους όπως ανέφερα προηγουμένως , υπηρέτησα πιστά. Αυτό είναι το παράπονό μου. Ας  είναι καλά.

Πραγματοποιήσαμε διάφορες διομιλικές συνεστιάσεις με  Αλεξάνδρεια, Βέροια, Πανόραμα, Άριστα τελείν, Ανατόλια, ΡΟΑΘ. Συμμετείχαμε στα Έργα Ευποιίας. Αποκτήσαμε φίλους. Λόγω της οικονομικής κρίσης προσπαθήσαμε και πετύχαμε καλύτερη και οικονομικότερη συνεστίαση στο ΜAΚΕDΟΝΙΑ PALACE. Ο Όμιλος, πάντα συνεπής στις υποχρώσεις του, είναι από τους πρώτους που τακτοποίησε τους λογαριασμούς του τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για τα πάντα υπάρχουν δικαιολογητικά, είτε έσοδα είτε έξοδα, εκτός μιας περιπτώσεως τα Έργα Ευποιίας. Το ποσό 10% εστάλη μέσω τραπέζης, αλλά μας το υπαγόρευσαν με email και δεν έχω πάρει μέχρι σήμερα τον απολογισμό από τους διοργανωτές.

Βρέθηκε το παλιο καταστατικό του Ομίλου από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και ο γραμματέας μας προσπαθεί να γίνουν και άλλα πράγματα για την ιστορία του Ομίλου.

Τέλος ο Όμιλός μας έκανε 2 PAUL HARRIS παρά τα πενιχρά έσοδά του.

Επίσης είχαμε 3 εισδοχές και 5 αποχωρήσεις.

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω όπως ήμουν, πιστός εργάτης του Ομίλου μας.

Ευχαριστώ για την αμέριστη βοήθεια τον γραμματέα μου ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και όλους τους υπόλοιπους του Δ.Σ. οι οποίοι με στήριξαν τον χρόνο αυτό.

 

Σας ευχαριστώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ