Θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς από τον Δήμο Καλαμαριάς

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την υποστήριξη του έργου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς από τον όμιλο ROTARY με τη διάθεση ειδών διατροφής, καθαρισμού και υγιεινής.

Οι δραματικές περικοπές στις κρατικές επιδοτήσεις και οι καταρρέουσες κρατικές κοινωνικές δομές είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμος Καλαμαριάς να γίνει αποδέκτης μιας πιεστικής και σταθερά αυξανόμενης κοινωνικής ανάγκης.

Σήμερα περισσότεροι από 6000 κάτοικοι της πόλης μας στηρίζονται με υπηρεσίες υγείας, σίτισης και κοινωνικής πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάστηκε ένα νέο λογισμικό που είναι σε θέση να καταγράφει και να παρακολουθεί την είσοδο και τη διάθεση όλων των προσφερόμενων ειδών μέχρι τον τελικό τους αποδέκτη. Επίσης, έχει γίνει εξατομικευμένη κοινωνική παρέμβαση όλων των αιτημάτων.

Η παροχή οικονομικής βοήθειας σε είδος διασφαλίζεται από προσφορές ιδιωτών, εταιρειών, Συλλόγων και άλλων φορέων, με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας, παρατηρείται ότι τα περιστατικά φτωχοποίησης αντί να περιορίζονται, πληθαίνουν και σε κατοίκους της πόλης μας που απευθύνονται στις κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Με τη δική σας συνεισφορά καθώς και άλλων συμπολιτών μας  καταφέραμε μέχρι σήμερα να καλύψουμε βασικές ανάγκες 450 και πλέον οικογενειών που διαβιούν στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς.

Συνεπώς, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής αναζητά περισσότερους συνεργάτες για την αποτελεσματική διαχείριση της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Έχοντας ως δεδομένο την ευαισθησία που σας διακρίνει σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, προσδοκούμε ότι η αγαστή συνεργασία μας θα συνεχιστεί και μελλοντικά στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας.

 

Παρακαλούμε, δεχθείτε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μας και ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανταπόκρισή σας στις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Καλαμαριάς.

 
Με εκτίμηση,
Μαριάντζελα Χατζηκωστή
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας