Το αντάρτικο στον Πόντο – Συνεστίαση του Ρ.Ο.Καλαμαριάς αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας

Ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμαριάς σας προσκαλεί στη συνεστίασή του, η οποία είναι αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, με ομιλητή τον ροτ. Θεολόγο Ευθυμιάδη και θέμα ομιλίας “Το αντάρτικο στον Πόντο“, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 στις 21.00 στο ξενοδοχείο TheMET

Από τον Ελληνισμό της Ανατολής ο Ποντιακός πληθυσμός συγκέντρωσε και δημιούργησε τον μεγαλύτερο πυρήνα αντίστασης στην Τουρκική θηριωδία. Η πρόφαση των νεοοθωμανιστών για λήψη “προληπτικών” στρατιωτικών μέτρων λόγω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, στην ουσία μαζικής εξόντωσης του Ελληνικού στοιχείου στην απομονωμένη θέση του Πόντου, σε σχέση με την Ιωνία και την Α.Θράκη, είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι να προβαίνουν σε σκληρότερες τακτικές. Επομένως η δημιουργία σωμάτων αυτοάμυνας του Ελληνισμού καθίσταται αναγκαία και ξεκινά από τα τέλη του 1914. Σημειώνεται ότι οι μεγαλειώδεις νίκες των Ελλήνων στους Βαλκανικούς πολέμους “ενοχοποιούσαν” αυτόματα όλους τους υπό Οθωμανικό ζυγό Έλληνες και αποτελούσαν ακόμα μια αφορμή για την εξόντωσή τους.

Σας περιμένουμε στη συνεστίαση Μνήμης μαζί με φίλους και συζύγους.

Τα έσοδα της συνεστίασης διατίθενται για το πρόγραμμα ενίσχυσης και παροχής βοήθειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς.