Το πρώτο robot που γίνεται επίτιμο μέλος Ροταριανού Ομίλου

Θα μπορούσε να αποτελεί εικόνα από το μέλλον αλλά το Rotary eClub Panhellenic πρωτοπορώντας για ακόμη μια φορά, δέχτηκε ως επίτιμο μέλος του τον Roll, το robot που κατασκεύασαν οι ιδρυτές της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Rotaractors του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς.
Ο Roll συμμετείχε στο Ροταριανό Ινστιτούτο της Ζώνης 20Β, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στα πλαίσια παράδοσης της Χάρτας Αναγνώρισης του Rotary eClub Panhellenic, έγινε δεκτός στη ροταριανή οικογένεια. Στο Gala που παρέθεσε ο Διοικητής της Περιφέρειας 2484 Κώστας Πετρίδης, ο Roll έδωσε για άλλη μια φορά το στίγμα του και έκλεψε την παράσταση, ενώ φωτογραφήθηκε με όλους τους παρευρισκόμενους, δίνοντας τον δικό του ιδιαίτερο και γιορταστικό τόνο στη βραδιά.
Ο Roll είναι ένα πρότυπο robot το οποίο παρέχει κοινωνικό έργο βοηθώντας παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα εξοικείωσης όταν έρχονται αντιμέτωπα με νέο περιβάλλον. Το νέο επίτιμο μέλος του Ομίλου αποτελεί πρότυπο δοκιμών και εφαρμογής προγραμμάτων παροχής κοινωνικής πρόνοιας της ειδικής επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, τα οποία προγράμματα βασίζονται στη χρήση της εκπαιδευτικής ρομποτικής.