Υποδομές στη Θεσσαλονίκη: Από τα λόγια στις πράξεις

Οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ροταριανών Ομίλων του Ν. Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην πολυομιλική συνεστίασή τους, με οικοδεσπότη τον Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 21:00, στο ξενοδοχείο TheMET Θεσσαλονίκης.

Ομιλητής θα είναι ο κ.Στράτος Σιμόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με θέμα:

“Υποδομές στη Θεσσαλονίκη: Από τα λόγια στις πράξεις”

 

Βιογραφικό ομιλητή

Ο ροτ. Στράτος Σιμόπουλος, μέλος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959. Γονείς του είναι ο Γιώργος Σιμόπουλος (έμπορος) και Δέσποινα Σιμοπούλου (οικιακά). Μετά τα μαθητικά του χρόνια στο 58ο Δημοτικό σχολείο και το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων φοίτησε στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Από το 1985, ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού. Υπήρξε συνιδρυτής τεχνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιδιωτικών κυρίως έργων στην Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες.

Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Ιωνικής Εστίας.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων– Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Υπήρξε επί μια δεκαετία ποδοσφαιριστής του Α.Μ.Π.Ν.Σ. Τρίτων Βόλβης και θήτευσε ως αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων ΠΑΟΔ και Μακεδονικός.

Διετέλεσε, επίσης, Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ από τον Ιούλιο του 2013 είμαι Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του ανασυσταθέντος Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Είναι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου και έχει ένα γιο, τον Γιώργο.